Lepän ja pähkinäpensaiden kukinta on alkanut, ja siitepölytiedotteen mukaan lepän siitepölymäärien odotetaan olevan runsaita maan eteläosissa. Kukinnan voimistuessa lepän siitepölyä voi kulkeutua koko Suomeen. Luonnonvarakeskus ennustaa koivun kukkivan tänä keväänä selvästi viime vuotta runsaammin. Monista aiemmista vuosista poiketen hedenorkkoja esiintyy tänä keväänä paljon myös Pohjois-Suomessa. Jos ennusteet pitävät paikkansa, tämä kevät voi olla hankala siitepölyallergisille.

Aloita siitepölyallergian hoito ajoissa

Ilmassa oleva siitepöly tuntuu eniten silmissä, nenässä ja hengityksessä. Siitepöly aiheuttaa pääasiassa nenän kutinaa, tukkoisuutta aivastelua ja allergista nuhaa, harvoin myös yskää ja hengityksen vinkumista. Silmien punoitus, kutina ja kirvely on yleistä. Jotkut siitepölylle allergiset voivat saada ihottumaa. Monia väsyttää siitepölyaikaan. Päivittäisistä oireista ei tarvitse kärsiä, sillä niitä voi hoitaa antihistamiinilääkkeellä.

Cetimax lievittää myös eläinallergian oireita

Ympärivuotisen allergian tyypillisin aiheuttaja on lemmikkieläin – ei ihme, sillä lemmikkieläimiä on lähes miljoonassa suomalaiskodissa. Eläinten allergeeneille altistumista voi olla hankala välttää, sillä allergeenit tarttuvat lemmikinomistajiin ja kulkeutuvat siten laajasti elinympäristöön. Jos asunnossa on joskus ollut lemmikkieläimiä, allergeenit voivat säilyä tiloissa pitkään siivouksesta huolimatta. Cetimax sopii myös eläinallergiasta johtuvien lievien nenä- ja silmäoireiden hoitoon.

CETIMAX 10 mg

Vaikuttava-aine
setiritsiini

Saat apteekista Cetimax 10 mg 10, 30 ja 100 tabletin pakkauksen ilman reseptiä. Cetimax 10 mg on laktoositon, Suomessa kehitetty ja valmistettu lääkevalmiste.

Cetimax 10 mg on setiritsiinia sisältävä antihistamiini kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan liittyvien silmä- ja nenäoireiden ja pitkäaikaisen nokkosihottuman (kroonisen idiopaattisen urtikarian) hoitoon. Se sopii aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille. Annostus aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille on 1 tabletti (10 mg) vuorokaudessa, 6-12-vuotiaille lapsille ½ tablettia (5 mg) kaksi kertaa vuorokaudessa.

Cetimax kuuluu lääkeaineryhmään nimeltä systeemiset antihistamiinit, joita käytetään allergian (yliherkkyyden) hoitoon.

Varmista tuotteen soveltuvuus itsellesi apteekista, etenkin, jos sinulla on munuaissairaus tai olet raskaana tai imetät.